söndag 21 november 2010

Hundar kan lära sig att äta godis man tappat under snön.... oj!

Valpkurs, säsong 1, avsnitt 2 av 5.
Börjar första övningen med att vända upp och ner på hela "godisburken"!! Bra jobbat!!
I alla fall tyckte både Merlyn och skogsområdets alla andra hundar det... De hade väldans svårt att passera det där trädet utan att lite väl avslöjande stanna kvar och äta allt gott som gömde sig på marken under snön.
#hurmanblirpoppisihundrastarskogen

I övrigt en kul förmiddag. Vissa protester mot att behöva trava runt med husse på en stig när alla roliga voffar stog kvar uppe i skogsbacken. Tung rumpa ner på skogsstigen.... och tillhörande släpspår.... inget godis är tillräckligt gott för att följa med då inte! I alla fall inte förrän husse hade släpat det lilla krypet längs stigen och bakom några träd så att inte kompisarna syntes längre. DÅ minsann kunde man "gå fint" - med lite övertalning.

Lilla skrutt-matte var mest förkyld (och tror jag, lite halvbakis??) men hade trivts bra med dagen ändå. Var med så gott hon kunde trots virusattacken. Vi är alla galet nöjda med våran instruktör Tina från Tinric!! Hon är suverän, härligt smittsamt glad och mysig. Kan tricksen att locka folk att lyssna och vara med.

Till nästa gång ska vi träna på att gå fint (med tillhörande små höftputtar, vid behov) och kontaktövningar. Övningen vi fick med oss från idag var jättebra, att utan ord, få hunden att koncentrera sig på det godis (eller köttbullar) man har i sin ihopknutna hand, ska ignoreras av lillevalpen, som ska ta sitta ner och ta ögonkontakt. Och JAG BARA ÄLSKAR att det kan ske ordlöst!!! Och det funkar verkligen!!

Den ska vi träna massor på - me like!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar