fredag 3 september 2010

Raser vi har "kikat på" men valt bort av olika anledningar

Planerna har ju pågått ett tag nu - så vi har ju hunnit tröskat igenom en del...
Här följer några raser som vi har "kikat på" men valt bort av olika anledningar:

American Staffordshire Terrier - stod länge högst upp på listan för hela familjen tills vi lyckades spåra lite info om hur stor hunden egentligen är (läs: hur mycket den väger). Man har valt att inte avslöja/definiera amstaffens vikt i rasstandarden. Mankhöjden ligger på 43-48 cm och enligt standarden ska vikten "ligga i nivå med höjden". Vad tusan menas med det? Det är ju en rätt musklig ras, men väldigt ofta ser man lite nättare individer. En nätt tik kan väga ca 17 kg (har jag sett) men många, många av dem, speciellt hanarna, väger uppemot 28-30 kg!!! Och det skulle väl kunna vara okej i sig, men vi bor 3 trappor upp - utan hiss!! Puh! Tänk dig själv när den jycken ska bäras på efter någon skada, operation eller vid mångårig höftledsdysplasi eller något annat trist.

Pudel - en av de mest välkända raserna när det gäller allergikers tålighet. Finns i alla möjliga storlekar, från yttepyttiga toypudlar till stora ståtliga storpudlar (fd kungspudel). Men kära dotra vägrar, trots mammas bön om att åtminstone kika lite mer på dem "i verkligheten". För de är ju väldigt olika, färg och utseende. Och man måste inte frisera dem i olika bollfrisyrer! Men hon tycker att de är sååååå fula och tråkiga... Hon var hundrastare åt en mellanpudel ett tag, och den var kanske inte en av de vackraste exemplaren. Ja, ja. Man kan bli avskräckt av det mest underliga anledningar :-)

Chihuahua - ja, faktiskt, lite måste man ju kika på dem också. Det går inte att undvika. Men faktum är att en 1,5 kilos hund bara blir till plockepinn om man tappar en pocketbok i rummet brevid!! Verkar lite risky business att ha en sån hund här :-D För att inte tala om vad som händer med en sån liten tiny varelse när Peter ska kasta frisbee med den!! Aoch!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar