fredag 3 september 2010

Våra krav - och varför

  1. Allergifri. Jag får inte vara det minsta allergisk. JAG måste alltså vara allergifri. Inte hunden. Jag!
  2. Storlek - vikt. Vi bor 3 trappor upp utan hiss. Vikten är av stor vikt.
  3. Storlek - rymd. Synd att säga, men vi bor i en otroligt välmöblerad lägenhet. Dvs vi har för mycket saker. Om hunden väger 12 kg men ändå är lång och har yvig svans och ingen kroppskontroll, då blir det inte mycket plats att vara på. Eller inga möbler. Eller finsaker.
  4. Frisbee. Frisbeeleksmöjligheten måste vara medräknad. Behovet är stort.
  5. Gosig. Vi måste få gosa av oss med vovven. Och sova tillsammans.
  6. Tyst. I och för sig en uppfostringssak. Men det finns delar i det som kan vara en rasfråga. Skälliga hundar gör sig inte bra i hyreslägenheter.
  7. Inte för korta ben. Det vore kul om du kunde gå i trappen själv, ibland, under några år i alla fall. Jag har faktiskt matkassar att släpa på också! Förlåt, trappen var felkskrivet. Trapporna ska det stå. Tre stycken. Våningar. Puh! Pust! Stön! (Även utan hund, matkassar eller övervikt. Grannskapets tonåringar klagar också över att de är jobbiga.)
  8. Frisk! Fri från sjukdomar som vi faktiskt KAN förutse. Ärftliga saker som kan testas INNAN köp, dvs test på föräldrar av t ex HD, AD, ögonsjukdom, L2-HGA.
  9. SKK registrerad renrasig hund från seriös uppfödare som lägger maximal vikt vid hälsa och mentalitet. Utan undantag. Inga C-höfter eller tveksamma parningar.
  10. Valpen ska komma till oss när den är 8-9 veckor. Vi vill ha full insyn i vad valpen upplever redan från början. Det går inte att få om man tar över en hund som haft en annan ägare. Man vet inte vad den har råkat ut för. Det behöver inte vara misskötsel på något sätt, det räcker med att hunden fått en legobit i huvet som liten och sen beter den sig jättekonstigt varje gång man passerar ett bygge med tegelstenar eller liknande. Själv står man där som ett fån och fattar ingenting och folk tror att hunden är galen eller ännu värre, en M*Ö*R*D*A*R*H*U*N*D bara för att den blir skraj och gör något överilat. Vi vill vara med under hundens alla perioder, alltifrån de roliga till de knepiga. Vi vill vara de som känner vår hund bäst helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar